Festivaller Ülkesi Japonya (1)

Taifestival2

 

Thai Festival’i 2016
 
Taifestival2
 
Japonya kesinlikle bir festivaller ülkesi. En azından Tokyo’nun öyle olduğunu söyleyebilirim. Çok çalışıyorlar ama keyifli vakit geçirmesini de biliyorlar. Dünya mutfağının hemen her çeşitdini de burada bulmak mümkün. Ben birçok ülkenin yemeğini burada tattım.
 
Değişiklikleri sevdiğimiz için bize yakın olan ve imkanlarımızın el verdiği etkinliklere katılmaya özen gösteriyoruz. Yasu’nun arkadaşı Thai Festival’i olduğunu söylemiş, biz de gitmiştik. Üzerinden epey zaman geçti ama ben ancak yazabiliyorum :)
 
Her yıl yapılan Tay Festivali Tokyo’nun en çok takip edilen festivallerinden biriymiş. Yogoyi Park’ta yapılıyor. Özellikle meyveli içeçekler çok lezzetli. Tropik lezzetleri sevenler için güzel bir seçenek. Alkollü içeçek sevenler için de biraları çok meşhurmuş. Tay Festivali en çok gostronomik amaçlarla tercih ediliyormuş. Yani insanlar Tay yemeği yemek için gidiyor. Ben hayatımda en çok Taylıyı burada gördüm. Erişte, yumurta, tavuk ve köri soslu yemeklerle bence Tay yemekleri gerçekten iyi. 2017 Festivalini de heyecanla bekliyoruz..
 
Japon mutfağı hakkında da yazacağım en kısa sürede :)
 
TaiFestival
Ayrıca kağıt çiçek yapımı, konserlerle etkinlik oldukça renkliydi.
 
Taifestival1
 
Japonların en güzel yanlarından biri mesele yemek olunca rahat olmaları. Fotoğrafta gördüğünüz aile almış yemeklerini oturmuş üst geçide yiyor.. Festival zamanları hazırlıklı geliyorlar ve yere oturup afiyetle yemeklerinin keyfini çıkarıyorlar.
 
Ayrıca festivaldaki yiyecekler oldukça uygun fiyatlı. 1000 yene birkaç çeşit lezzetli Tay yemeği satın alabilirsiniz.
 
 

(132 Posts)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *