KABAK ÇEKİRDEĞİ

Yasu ve benim için artık çok anlamlı bir yiyecek. İkimiz de bu çerez sayesinde epey rezil olduk. Benimki Yasu’nunkinin yanında hiç sayılır. Size ufak bir tavsiye.. Eğer erkek arkadaşınızın ailesinin yanındaysanız mümkün olduğunca kendi dilinizden kelimeler kullanmayın. Orayı sonra anlatacağım. Ama bizim kabak çekirdeği maceramızın en başına..

 

Yasu ilk defa ailemle tanıştığında her Türk gibi anne ve babam ona her şeyi tattırmak istediler. Fındık, fıstık, çikolata, bisküvi artık evde ne varsa.. Elbette , kırakerler (hepsi yemeğin ardından) Elbette babam için bu yeterli olmadı. Anneme çekirdek de getirmesini rica etti. Evde kabak çekirdeği olduğu için onu getirdik.. Bir taraftan konuşup bir taraftan Yasu’nun tepkilerini izlerken hiç birimiz kabak çekirdeğinin nasıl yeneceğini anlatmayı düşünemedik. Yasu kabak çekirdeğini tüm ağzına attı. Yemeye başladı. Hemen hepimiz gülerek onu durdurmayı denedik. Annem hemen üzüldü.. Tüh çocuk gurbette.. Nerden bilsin gibi cümleler kurdu. Babam da çekirdeğin nasıl yendiğini tarif etti. Yasu lezzetli olduğunu ancak yenmesinin zor olduğunu söyledi.

 

Elbette ben ogün ona çok gülmüş, ara ara da hatırlatarak epey bir dalga geçmiştim. Ancak hesap döner sap döner sözü kendini bir kez daha doğruladı. Yasu’nun ailesi ile tanışmaya giderken biraz da espiri olsun diye kabak çekirdeği götürdüm. Sonra Okasana (anne) kabak çekirdeğinin çok faydalı olduğunu içinde bol miktar çinko olduğunu anlatmak istedim. Çinko’nun İngilizcesini hatırlamadığım, Japoncasını da bilmediğim için defalarca Çinko dedim. Yasu’ya çevirmesi için defalarca Çinko dedim. Yasu yüzüme baktıkça nasıl kodlandığını anlamadığını düşünerek çinko, çinko, çinko (chin ko/ ちんこ) demiş oldum. Okasan pek bozuntuya vermedi ama meğer çinko erkek üreme organı demekmiş. Bu arada ben defalarca çinko, çinko, çinko demiş oldum. E sen okadar güler misin Yasu’ya.. O da sana güler..

Artık kabak çekirdeği ikimiz içinde bol komikli ve gülmeli birşey olmuş oldu.. İşte böyle.. Bir gün Japonya’ya yolunuz düşerse ve çinko demek isterseniz siz siz olun şu kelimeyi söyleyin aen/亜鉛. Ve mümkünse sakın çinko demeyin. J

(132 Posts)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *